Opleidingen

Mavo

Als je van Penta Rozenburg afkomt met een mavo diploma ben je uitstekend voorbereid op een vervolgstudie in het MBO. Wij zorgen voor een optimale voorbereiding die leidt tot het hoogste niveau binnen het MBO, zodat de doorstroom naar het HBO tot de mogelijkheden behoort. We bereiden je voor op de manier van werken binnen het MBO, zodat we er zeker van zijn dat de aansluiting zonder problemen kan verlopen.
In de eerste klas en vooral de tweede klas proberen we duidelijk te krijgen waar je talenten liggen. Schuilt er een technicus in je of voel je meer thuis op een kantoor? Ben je geschikt voor een baan in de recreatie of werk je liever met mensen en komen je talenten beter tot zijn recht in de zorg?
Je kunt vanaf klas 2 een keuze maken uit de 4 sectoren die binnen de mavo mogelijk zijn.

1. Techniek
2. Zorg en welzijn
3. Economie
4. Landbouw

 

Havo

Havo onder- en bovenbouw

Vwo onderbouw

Vwo leerlingen kunnen na het derde leerjaar probleemloos doorstromen naar 4 vwo van een school in de regio. Wij werken intensief samen met het Scala Molenwatering. Maar ook doorstromen naar andere scholen behoort tot de mogelijkheden.

In klas 3 wordt je goed voorbereid op de profielkeuze van de bovenbouw havo/vwo.

Elk profiel heeft een eigen vakkenpakket dat past bij je latere studie of werk. Er zijn vier verschillende profielen waaruit je kunt kiezen, namelijk,

1.Cultuur & Maatschappij
2.Economie & Maatschappij
3.Natuur & Gezondheid
4.Natuur & Techniek.

Als je na vijf jaar studeren je havo diploma hebt kun je doorstromen naar het HBO of eventueel doorstromen naar 5 vwo.
Na 6 vwo kun je verder studeren op de universiteit.