Aanmelding en toelating

 

Alle leerlingen met een vwo-, havo- of mavo (vmbo-tl)-advies zijn welkom op Penta Rozenburg
 

Daarbij nemen wij het advies van de basisschool als uitgangspunt. Vaak wordt de aanmelding voor het voortgezet onderwijs door de basisschool verzorgd. Dit jaar is er een centrale aanmeldweek vastgesteld (25 tot en met 31 maart).

Als de basisschool de aanmelding niet verzorgt, kan via ons e-mailadres rb@penta.nl een inschrijvingsformulier aangevraagd worden. Dat kan ook telefonisch op nummer 0181-212693. Begin mei volgt dan een definitief bericht over de plaatsing en kort daarna sturen we een uitnodiging voor de kennismakingsmiddag, die we nog voor de zomervakantie houden.

Aanmeldformulier 2024/2025

Introductieprogramma nieuwe brugklassers
 

Na de vakantie start een interactief, sportief en gezellig introductieprogramma, waarbij de leerlingen wegwijs worden gemaakt in de school. Ook krijgen ze uitleg over alle nieuwe zaken die zij tegen gaan komen in de eerste weken op het voortgezet onderwijs. We sluiten altijd af met een ontspannen en sfeervolle barbecue. De overgang van de basisschool is groot, zeker wat betreft het maken van huiswerk. We willen de brugklassers hierbij goed begeleiden. Dit gebeurt in de les door de vakdocenten, maar er wordt ook aandacht aan besteed in het mentoruur en het studiebegeleidingsuur. Tijdens deze uren leren de leerlingen een planning te maken en leren ze hoe ze een bepaalde taak moeten aanpakken.